lauantai 26. heinäkuuta 2014

Viimekesäisiä projekteja, osa 1, putkijalkaiset puutuolit

Kooste viimekesäisistä projekteista, jahka nämä pikkuhiljaa valmistuu niin päivittelen sitä mukaa kuvia lopullisista tuotoksista myös.

Projekti: Puiset dyykatut putkijalkatuolit

Tässä tuolit ovat vielä varaston käytävällä, piti inventoida häkkivarastoa ja järjestellä isolla kädellä että sain ne mahtumaan. Tuoleja yhteensä 3kpl.

Supertyylikäs hiekkapuhallusteltta vanhasta lastulevyisestä atk-pöydästä, itse tehty ja suunniteltu. Hiekkapuhalsin viime kesänä putkisänkyä, tuolinjalkoja ja puisia istuinosia, erilaisia metalliesineitä... Hiekkapuhallustyötä riitti viikkokausiksi eikä hommat edenneet kuin viikonloppuisin, kun ajeltiin puolison vanhempien maatilalle Kyyjärvelle töihin, palkkatöitten ohessa.

Pääsin kuitenkin vihdoin liimausvaiheeseen, onneksi jo ennen syksyä. Hiekkapuhaltaessa paksua ja hilseilevää lakkakerrosta pois, melkein kaikki puuosat olivat hajonneet saumoistaan ja osaset piti irroitella ja liimata uudestaan kasaan. Tuolit olivat selkeästi olleet jossain vaiheessa sateen ja sään armoilla. Muotokieli vihjasi että kyseessä saattaisi olla jonkinlaiset katsomon penkit, ehkäpä jostain urheilukentältä tms.

Tuolien puuosat ruiskumaalattuna valkoisella tartuntapohjamaalilla.

Putkijalkojen hiekkapuhallus vielä hiukan vaiheessa, maalia on useita kerroksia joista ruosteinen musta on vain pintaa. Alta paljastui ruosteenpunaista (kenties ruosteenestomaalia?) ja neonvihreää pohjamaalia, joka tuntui olevan äärettömän tiukassa.

Tässä vielä yksi tuoleista lähtötilanteessa, vieressä jo melkein valmiiksi hiekkapuhalletun putkisängyn pääty:

Ja lopuksi putkijalat ruiskumaalattuna, ensin primer ja päälle kaksi kerrosta pintamaalia, korkeakiiltoinen musta:

Puuosat ovat nyt 1-2 kertaan maalattuina Kyyjärvellä, odottelevat siellä että saisin itseäni niskasta kiinni ja maalaisin viimeiset pintamaalikerrokset ja toisin ne Jyväskylään koottavaksi. Uudet pultit pitää kyllä hankkia, vanhat olivat läpiruostuneita ja vääntyneitä. Putkijalat kaipaisivat myös mustia muovisia tuppeja jalkoihin, mutta oikean kokoisia ei ole vielä sattunut löytymään joten ne jää myöhemmäksi.

Tämä projekti on siis aloitettu jo viime kesänä ja tehty antaumuksella monena viikonloppuna pikkuhiljaa. Jotkut projektit eivät vaan edisty vauhdilla, työvaiheita on monia ja iso osa vaiheista hyvin työläitä. Yleensä projektiin ryhtyessäni en enää aseta liian tiukkoja deadlineja tai kuvittele saavani niitä samantien valmiiksi, vaan ne valmistuu sittenkun valmistuu, ilman stressiä. Yksi hyvä syy aloittaa useita projekteja yhtä aikaa ja limittäin, aina on jotain tekemistä ja keskeneräistä puuhasteltavaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti